Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Hallstahammar

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Hallstahammar. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Hallstahammar som finns hos arbetsgivaren.

Arbetsmiljösamordnare

Beskrivning och arbetsuppgifter Arbetsmiljösamordnaren håller ihop och samordnar arbetsmiljöfrågorna i Bulten Hallstahammar. Du rapporterar till HR chefen och ingår i HR avdelningens dagliga styrning och förbättringsarbete. Du kommer vara sammankallande för skyddskommittémöten och skyddsombudsmöten där fokus är att sprida kunskap och samverkan med arbetstagare. Som sakkunnig i arbetsmiljöfrågor är du en viktig kugge i säkerhetskommittén och ansvarig för up... Visa mer
Beskrivning och arbetsuppgifter
Arbetsmiljösamordnaren håller ihop och samordnar arbetsmiljöfrågorna i Bulten Hallstahammar. Du rapporterar till HR chefen och ingår i HR avdelningens dagliga styrning och förbättringsarbete.
Du kommer vara sammankallande för skyddskommittémöten och skyddsombudsmöten där fokus är att sprida kunskap och samverkan med arbetstagare.
Som sakkunnig i arbetsmiljöfrågor är du en viktig kugge i säkerhetskommittén och ansvarig för upprätthållande av vår Safety Dojo.
Vid behov sammankallar du till tvärfunktionella grupper för att arbeta med riskbedömningar och arbetsmiljöärenden samt att kommunicera med leverantörer och myndigheter så som t ex Företagshälsovård och Arbetsmiljöverket.
Arbetsmiljösamordnaren driver, följer upp och bevakar riskbedömningar i RPN och initierar och följer upp i iChemistry.
Som superuser i system som iChemistry, administrerar du lösenord, lägger in kemikalier vid anskaffning, lägger in SDB samt ta bort utgångna kemikalier.
I den breda rollen ingår att hålla sig uppdaterad vad gäller lagar och föreskrifter inom arbetsmiljö, samt uppdatera och administrera laglistan för arbetsmiljö i Notisum.
Du samordnar även mätningar och tillsammans med HR medicinska kontroller.
Som arbetsmiljösamordnare hjälper du processerna att följa upp lagefterlevnad, internrevisioner och agerar som bollplank till chefer och ledare gällande arbetsmiljöfrågor
Uppföljning och rapportering av nyckeltal både lokalt och globalt.
I din roll kommer du även utbilda chefer och medarbetare, tex i riskbedömning och att rapportera olycksfall och tillbud.


Profil
Du har tidigare erfarenhet av att samordna, driva och leda frågor inom arbetsmiljö.
Dina medmänniskor uppfattar dig som lika delar serviceorienterad som gränssättande – effektivitet är viktigt, särskilt vid samarbete i team med andra. För att inte tappa något mellan stolarna dokumenterar du noggrant så att både du och dina kollegor kan få inblick i processerna du arbetar med. Med din erfarenhet av arbetsmiljö sedan tidigare vet du såklart att systematik är en obligatorisk grundsten för arbetsmiljöarbete.
Erfarenhet av att analysera och ta beslut är viktigt i rollen som arbetsmiljösamordnare.
Du agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet.
Vi ser gärna att du har följande erfarenheter:
Akademisk utbildning inom tekniskt område, exempelvis maskin eller produktion. Alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.
Erfarenhet av tillverkningsprocesser och kvalitet inom fordonsindustri är ett stort plus men inget krav.
God svenska i tal och skrift.
God engelska i tal och skrift.Vårt erbjudande
På Bulten värderas alla lika och vi gör inte skillnad på vare sig medarbetare, kunder eller gäster. Vår verksamhet bygger på tillit oss kollegor emellan och våra medarbetare såväl erbjuds som förväntas ta ansvar för sin arbetsdag. Tillsammans värnar vi om varandra och jordens resurser genom att tillverka fästelement som används i trygga fordon för framtidens transporter.
Som medarbetare hos oss blir du en del av vår organisation som arbetar med ett tydligt fokus på tillväxt. Våra fyra värdeord; professional, innovative, dedicated och empowered nämns ofta i vår organisation såväl internt som externt. Hos oss ger vi dig uppmuntran och utrymme att hitta innovativa lösningar. Du verkar i en internationell miljö och kommer delta i många spännande situationer som utvecklar dig såväl som oss.
Bulten är ett företag som tar fullt ansvar genom hela värdekedjan. Vår arbetsmiljö präglas av att vi är lyhörda, vänskapliga och ansvarstagande. Hos oss är våra medarbetare kunniga och motiverade samt har viljan och förmågan att fatta beslut för att driva utvecklingen framåt. I Hallstahammar är vi ca 280 medarbetare. Vårt huvudkontor finns i Göteborg och vi är totalt ca 1630 medarbetare runt om i världen.
Arbetet bedrivs under dagtid.


Välkommen med din ansökan!
Vi tar inte emot ansökningar via mail eller i person – alla ansökningar hänvisas till vårt rekryteringssystem. Rekryteringsarbetet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag har passerat. Visa mindre

Åtgärdssamordnare/Vattensamordnare

Med Bergslagens skogar i norr, Mälaren i söder och med ett rikt kulturarv som omfattar både en lång industrihistoria, ett kungligt slott och unik kulturmiljö kring Strömsholms kanal är Hallstahammars kommun en plats som lockar både besökare och nya invånare. Vi är en växande kommun med 16 600 invånare i en dynamisk region med närhet till såväl natur som storstad. Vi har ett företagsklimat som är bland det bästa i länet och vi levererar en välfärd med hög k... Visa mer
Med Bergslagens skogar i norr, Mälaren i söder och med ett rikt kulturarv som omfattar både en lång industrihistoria, ett kungligt slott och unik kulturmiljö kring Strömsholms kanal är Hallstahammars kommun en plats som lockar både besökare och nya invånare. Vi är en växande kommun med 16 600 invånare i en dynamisk region med närhet till såväl natur som storstad. Vi har ett företagsklimat som är bland det bästa i länet och vi levererar en välfärd med hög kvalitet.

Vår vision är att vara en kommun där allt är enkelt och nära, där nytänkande och kreativitet är självklart. Givetvis visar vi ansvar och engagemang för att kunna skapa ett bättre samhälle och miljö för kommande generationer. Kort sagt så ska du hitta det goda livet i storstadens närhet i Hallstahammars kommun oavsett om du bor här, driver företag, arbetar i kommunen eller bara är här på tillfälligt besök.ARBETSUPPGIFTER
Som åtgärdssamordnare/vattensamordnare kommer du att arbeta med projektet Åtgärdssamordning i Kolbäcksåns avrinningsområde för minskad övergödning. Projektet är ett samarbete mellan Hallstahammars- , Surahammars-, och Fagersta kommun och finansieras med LOVA-medel. I arbetet ingår bland annat samordning mellan de aktörer som ingår i Kolbäcksåns avrinningsområde i frågor kring kartläggning och genomförande av åtgärder främst mot övergödning.

Som person är du utåtriktad och engagerad. Du har förmåga att identifiera nödvändiga insatser och kan ta initiativ och har förmåga att både starta, driva och avsluta projekt. Du ska kunna samarbeta med andra och fungera som avrinningsområdets samverkanspart i olika sammanhang. Arbetet är både strategiskt och praktiskt och du ska trivas att jobba i en miljö som präglas av utveckling och utmaningar. Du får ett självständigt jobb där du jobbar både på kontoret och ute på fältet. Det blir viktigt att du har en nära dialog och god samverkan med markägare, lantbrukare och övriga intressenter inom Kolbäcksåns avrinningsområde.

Du har möjlighet att delta i Mälarens vattenvårdsförbunds (MVVF) nätverk för åtgärdssamordnare, liksom i Havs- och vattenmyndighetens LEVA-nätverk.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en åtgärdssamordnare/vattensamordnare med erfarenhet och intresse för vattenfrågor. Du som söker
• har relevant naturvetenskaplig högskoleutbildning inom ämnesområdena limnologi, hydrologi, agronomi, markvetenskap eller annan likvärdig utbildning.
• har ett stort intresse för vattenfrågor och vill jobba konkret med att göra miljönytta.
• är självgående och van att ta egna initiativ, sätta upp egna mål och deadlines i ditt arbete.
• är skicklig på att samarbeta med många olika aktörer och skapa engagemang och dialog.
• har förmåga att sätta sig in i nya frågeställningar och anlägga ett brett samhällsperspektiv i arbetet.
• har goda färdigheter i att kommunicera enkelt och begripligt samt presentera såväl muntligt som skriftligt på svenska.
• behöver ha ett B-körkort och tillgång till egen bil.

Det är ytterligare en fördel om du har:
• erfarenhet av att arbeta med frågor rörande jordbruk
• erfarenhet av att leda processer/projekt
• erfarenhet av arbete med vattenförvaltning, vattenfrågor eller övergödningsfrågor
• erfarenhet av arbete inom statlig myndighet, region eller kommunÖVRIGT
Hallstahammars kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser gärna sökanden med kunskaper i finska i tal och skrift.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes vänligen men bestämt. Visa mindre

Miljöinspektör, visstidsanställning

Med Bergslagens skogar i norr, Mälaren i söder och med ett rikt kulturarv som omfattar både en lång industrihistoria, ett kungligt slott och unik kulturmiljö kring Strömsholms kanal är Hallstahammars kommun en plats som lockar både besökare och nya invånare. Vi är en växande kommun med 16 600 invånare i en dynamisk region med närhet till såväl natur som storstad. Vi har ett företagsklimat som är bland det bästa i länet och vi levererar en välfärd med hög k... Visa mer
Med Bergslagens skogar i norr, Mälaren i söder och med ett rikt kulturarv som omfattar både en lång industrihistoria, ett kungligt slott och unik kulturmiljö kring Strömsholms kanal är Hallstahammars kommun en plats som lockar både besökare och nya invånare. Vi är en växande kommun med 16 600 invånare i en dynamisk region med närhet till såväl natur som storstad. Vi har ett företagsklimat som är bland det bästa i länet och vi levererar en välfärd med hög kvalitet.

Vår vision är att vara en kommun där allt är enkelt och nära, där nytänkande och kreativitet är självklart. Givetvis visar vi ansvar och engagemang för att kunna skapa ett bättre samhälle och miljö för kommande generationer. Kort sagt så ska du hitta det goda livet i storstadens närhet i Hallstahammars kommun oavsett om du bor här, driver företag, arbetar i kommunen eller bara är här på tillfälligt besök.

Bygg och miljöförvaltningen är den mindre förvaltningen med ett trevligt gäng på 11 medarbetare. Vi arbetar med myndighetsutövning inom områden som miljöbalken, plan och bygglagen, livsmedelslagstiftningen, alkohol och tobakslagarna samt lagen om bostadsanpassning.

ARBETSUPPGIFTER
Tillsyn enligt miljöbalken med tyngd på hälsoskydd. Upparbeta tillsynen av rökfria miljöer i samarbete med handläggaren för alkohol och tobakstillstånd.

KVALIFIKATIONER
Naturvetenskaplig eftergymnasial utbildning med inriktning på miljö- och hälsoskydd.

ÖVRIGT
Hallstahammars kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser gärna sökanden med kunskaper i finska i tal och skrift.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes vänligen men bestämt. Visa mindre

Miljöinspektör, vikariat

Hallstahammar är en liten kommun med stora möjligheter där du som medarbetare är en viktig del av någonting större. Du är med och skapar en kommun där utveckling, kreativitet och nytänkande är viktiga delar av vår vision för framtiden. ARBETSUPPGIFTER En av våra medarbetare på bygg- och miljöförvaltningen ska vara föräldraledig, vi söker därför en vikarie inom miljö- och hälsoskyddsområdet. I arbetet ingår handläggning inom miljöbalkens område, handl... Visa mer
Hallstahammar är en liten kommun med stora möjligheter där du som medarbetare är en viktig del av någonting större. Du är med och skapar en kommun där utveckling, kreativitet och nytänkande är viktiga delar av vår vision för framtiden.ARBETSUPPGIFTER
En av våra medarbetare på bygg- och miljöförvaltningen ska vara föräldraledig, vi söker därför en vikarie inom miljö- och hälsoskyddsområdet. I arbetet ingår handläggning inom miljöbalkens område, handläggning av inkommande ärenden, utredningar och tillsyn. I en mindre kommun blir arbetsuppgifterna varierande, men tyngdpunkten ligger på miljöfarlig verksamhet och förorenade områden. Du ska också genom rådgivning och information skapa förutsättningar så att lagstiftningens syfte uppnås.

Du ska ha högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller likvärdig kompetens enligt arbetsgivarens bedömning. Du ska ha goda kunskaper i gällande lagstiftning som miljöbalken men också kunskaper i angränsande lagstiftning för myndighetsarbete såsom t.ex. förvaltningslagen. Erfarenhet av kommunal tillsyn är meriterande men inte nödvändig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har bra organisationsförmåga, är serviceinriktad, har god kommunikationsförmåga och gillar att arbeta självständigt och i grupp. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Erfarenhet av EDP Vision är meriterande. Tjänsten kräver B-körkort samt körvana.


KVALIFIKATIONER
Högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller likvärdig kompetens enligt arbetsgivarens bedömning.ÖVRIGT
Hallstahammars kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser gärna sökanden med kunskaper i finska i tal och skrift.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes vänligen men bestämt. Visa mindre

Är du BMA och tycker att det vore spännande att arbeta inom veterinärmed...

På Strömsholm möts anrik historia och toppmodern, specialiserad djursjukvård. Hit remitteras de mest komplicerade fallen och därför samlas här några av de bästa specialisterna inom kirurgi, internmedicin, ortopedi och odontologi. Ligger naturen dig varmt om hjärtat? Vi tänkte väl det. Strömsholm omges av vackra, öppna landskap och ett stort naturreservat där friska lunchpromenader bara är ett stenkast bort. Du ska välja oss om du vill bli en del av stark g... Visa mer
På Strömsholm möts anrik historia och toppmodern, specialiserad djursjukvård. Hit remitteras de mest komplicerade fallen och därför samlas här några av de bästa specialisterna inom kirurgi, internmedicin, ortopedi och odontologi. Ligger naturen dig varmt om hjärtat? Vi tänkte väl det. Strömsholm omges av vackra, öppna landskap och ett stort naturreservat där friska lunchpromenader bara är ett stenkast bort. Du ska välja oss om du vill bli en del av stark gemenskap, ta dig an komplicerade fall och vara med och forma morgondagens djursjukvård.

Vårt laboratorium söker en vikarie för tillträde snarast till och med 30 september 2022 med chans till förlängning. Tjänsten är på 100% och innefattar kvälls- och helgtjänstgöring.

Här finns ett nybyggt, välutrustat lab som servar både smådjurs- och hästsjukhuset i Strömsholm med många spännande fall och undersökningar.

Vi söker dig som är utbildad BMA och gärna har några års erfarenhet av yrket. Du är glad, flexibel, noggrann och engagerad. Hos oss får du en omväxlande och utmanande arbetsdag.

Meriterande är mikroskoperingsvana, diffräkning, mikrobiologi och arbete på veterinärlab.

Arbetet kommer att innefatta sedvanligt laboratoriearbete tex mikroskopering av blodutstryk, cytologiutstryk och urinsediment. Arbetet innebär också instrumenthantering, analys av kontroller och enklare underhåll. Laboratoriet analyserar även parasit- och mikrobiologiska prover.

Ort: Strömsholm
Start: Vikariat med start omgående till 30 september med chans till förlängning
Lön: Fast lön enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid inklusive kväll- och helgtjänstgöring
För information: Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringsansvarig Carolina Elofsson, [email protected] +46 763 477791

Varmt välkommen med din ansökan!

Evidensia Djursjukvård erbjuder trygg och personlig vård för hundar, katter, exotiska djur och hästar. På lokala djurkliniker och specialiserade djursjukhus i hela Sverige arbetar våra engagerade team med förebyggande friskvård, primärvård, akutvård, avancerad kirurgi och rehabilitering. Idag ingår Evidensia i IVC Evidensia som består av cirka 1500 djursjukhus och kliniker i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Schweiz, Nederländerna, Frankrike, Irland och Storbritannien. Tillsammans arbetar vi för att driva den veterinärmedicinska utvecklingen framåt. Tillsammans gör vi Evidensia - för djurens bästa varje dag. Visa mindre