Lediga jobb som Kulturchef i Hallstahammar

Se lediga jobb som Kulturchef i Hallstahammar. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Hallstahammar som finns hos arbetsgivaren.

Enhetschef kultur och bibliotek i Hallstahammars kommun

Ansök    Apr 30    Hallstahammars kommun    Kulturchef
Med Bergslagens skogar i norr, Mälaren i söder och med ett rikt kulturarv som omfattar både en lång industrihistoria, ett kungligt slott och unik kulturmiljö kring Strömsholms kanal är Hallstahammars kommun en plats som lockar både besökare och nya invånare. Vi är en växande kommun med 16 600 invånare i en dynamisk region med närhet till såväl natur som storstad. Vi har ett företagsklimat som är bland det bästa i länet och vi levererar en välfärd med hög k... Visa mer
Med Bergslagens skogar i norr, Mälaren i söder och med ett rikt kulturarv som omfattar både en lång industrihistoria, ett kungligt slott och unik kulturmiljö kring Strömsholms kanal är Hallstahammars kommun en plats som lockar både besökare och nya invånare. Vi är en växande kommun med 16 600 invånare i en dynamisk region med närhet till såväl natur som storstad. Vi har ett företagsklimat som är bland det bästa i länet och vi levererar en välfärd med hög kvalitet.

Vår vision är att vara en kommun där allt är enkelt och nära, där nytänkande och kreativitet är självklart. Givetvis visar vi ansvar och engagemang för att kunna skapa ett bättre samhälle och miljö för kommande generationer. Kort sagt så ska du hitta det goda livet i storstadens närhet i Hallstahammars kommun oavsett om du bor här, driver företag, arbetar i kommunen eller bara är här på tillfälligt besök.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef är du direkt underställd förvaltningschef, har det övergripande ansvaret för enheten där du leder och utvecklar arbetet på såväl operativ som strategisk nivå. Du ingår i ledningsgruppen för kultur- och fritidsförvaltningen och deltar i verksamhetsplaneringen och utvecklingen av förvaltningen. Du ansvarar för enhetens budget, planering, genomförande, uppföljning och analyser samt för utvecklingen av enhetens verksamhet. Likaså ansvarar du för att ta fram enhetens underlag, utredningar, ärenden och liknande till nämnd och förvaltning. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och förstår din roll gentemot nämnd. Engagerat representerar du enheten i relevanta nätverk, forum och sammanhang.

Du är personalansvarig för cirka 17 medarbetare inom tre verksamhetsområden. Tillsammans arbetar ni med utvecklingen av verksamheten och kulturhuset i samverkan med övriga i huset där du har en viktig roll i samordningen. Du samordnar även det systematiska arbetet med fritids- och kulturupplevelser för barn, unga och vuxna där även lovaktiviteter för barn och unga ingår samt ansvarar för arbetet med ungas arrangörskap tillsammans med enhetschef fritidsgårds-, barn- och ungdomscoachverksamhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utvecklingsinriktad och är en god ledare med ett coachande ledarskap. Du har god kännedom om konst och kultur i bred bemärkelse samt har ett genuint intresse för och kunskap om kulturens roll i samhällsutvecklingen.

Du har en högskoleexamen med inriktning mot någon eller några av de områden som du kommer att ha ansvar för, alternativt har annan förvärvad kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare arbetat som chef, alternativt har erfarenheter som bedöms likvärdiga. Erfarenhet av arbete som bibliotekschef är ett extra plus. Du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Du är en trygg, stabil och modig ledare med förmågan att leda i förändring. Din förmåga att samverka och bygga relationer är avgörande för att driva arbetet framåt. Med skicklig kommunikation och pedagogisk förmåga vägleder du andra med lyhördhet och engagemang. Din analytiska förmåga och ditt goda omdöme säkerställer välgrundade beslut och prioriteringar, även under press. Du är en förändringsdrivare som med ödmjukhet och ett inkluderande sätt agerar med handlingskraft och tar ansvar för att främja utveckling och framsteg.

För att lyckas i rollen behöver du ha god förmåga till omvärldsanalys, att kunna inspirera och leda kollegor, medarbetare och övriga intressenter mot gemensamt uppsatta mål. Du har ett systematiskt arbetssätt, är processorienterad, håller tidsplaner, lär dig snabbt och söker reda på den information och fakta du behöver i rollen som enhetschef samt trivs med variationen i att arbeta såväl strategiskt som operativt.

ÖVRIGT
• Hallstahammars kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser gärna sökanden med kunskaper i finska i tal och skrift.
• Tjänsten innefattar varierande arbetstider, helg och kvällsarbete ingår.
• B-körkort erfordras (manuell växellåda).
• Du har goda kunskaper i digitala system såsom Microsoft 365

Då arbetet innebär kontakt med barn och unga kommer vi inför intervju vilja se ett utdrag ur belastningsregistret.

Vi genomför intervjuer löpande och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes vänligen men bestämt. Visa mindre