Lediga jobb som Civilingenjör, kvalitet, metallurgi i Hallstahammar

Se lediga jobb som Civilingenjör, kvalitet, metallurgi i Hallstahammar. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Hallstahammar som finns hos arbetsgivaren.

Kvalitetsingenjör

Om jobbet: TPC Components är ett av Europas ledande precisionsgjuterier som levererar monteringsfärdiga komponenter till flyg-, livsmedels-, gasturbin-, och maskinindustri. TPC Components har idag ca 60 anställda i Hallstahammar. TPC har certifiering enligt ISO9001/140012 och AS9100 inom flyg och arbetar intensivt att även nå NADCAP. TPC söker nu en kvalitetsingenjör till kvalitetsavdelningen som består av 8 personer. Här får du utveckla dina kunskaper i e... Visa mer
Om jobbet:
TPC Components är ett av Europas ledande precisionsgjuterier som levererar monteringsfärdiga komponenter till flyg-, livsmedels-, gasturbin-, och maskinindustri. TPC Components har idag ca 60 anställda i Hallstahammar. TPC har certifiering enligt ISO9001/140012 och AS9100 inom flyg och arbetar intensivt att även nå NADCAP.
TPC söker nu en kvalitetsingenjör till kvalitetsavdelningen som består av 8 personer. Här får du utveckla dina kunskaper i en spännande miljö inkluderande processer inom oförstörande provning (röntgen och penetrant), mätning, lab etc. Vår kvalitetsavdelning ansvarar för kvalitetssäkring och förbättringsaktiviteter där du kommer vara en viktig del i att driva förändringsaktiviteter, delta i kvalificeringar, utredningar och reklamationer. Du utför och deltar även vid intern- och externrevisioner. TPC är just nu i en expansiv fas och håller på att kvalificera processer (röntgen, penetrant, svetsning, gjutning) mot flyg och NADCAP. Du kommer vara drivande i att dessa certifieringar drivs igenom och att krav implementeras i verksamheten.

Arbetsuppgifter
· Ansvarig/skriva instruktioner för kvalitetskontroll, lab, material etc
· Ansvarig för kundreklamationer, avvikelser, orsaksanalys, 8D, riskanalys etc
· Kommunicera avvikelser med kunder
· Internrevisioner
· Bidraga med felsökning
· Utfärda och godkänna certifikat
· Bidraga med god arbetsmiljö och kommunikation och stödja arbetskollegor
· Bidraga till processutveckling, processkontroll och kostnadebesparing

Ansvarsområden
· Reklamations-och avvikelsehantering
· Kundkommunikation
· Slutkontroll
· Certifieringsprocess både för produkter och inom ledningssystem
· Driva certifiering mot NADCAP
· Ständiga förbättringar med andra avdelningar
· Kvalitetsingenjörsansvar
· Granskning och implementering av kundspecifika krav
· Ansvarig för rutiner kring spårbarhet

Vem söker vi?

För att lyckas i rollen söker vi dig som har ingenjörs- eller civilingenjörsutbildning inom kvalitet alternativt motsvarande erfarenhet av kvalitetsarbete, gärna inom AS9100/ISO9001. Du bör ha erfarenhet av arbete inom material såsom stål och intresse i att förstå metallers egenskaper. Meriterande är att du har certifikat/erfarenhet inom oförstörande provning som röntgen och penetrant. Erfarenhet av svetsning och gjutning är meriterande. Du ska kunna arbeta i team med dagliga interna och externa kundkontakter och därmed behöver du kunna uttrycka dig och ha god kommunikation både på svenska och engelska. Dina datorkunskaper ska vara goda.
Din personlighet ska vara ansvarstagande och drivande och du ska ha förmåga att arbeta parallellt med olika arbetsuppgifter. Vi ser det viktigt att kunna samarbeta både internt och externt.
Intervjuer kommer att ske löpande och platsen kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Kvalitets och materialingenjör

TPC Components är ett av Europas ledande precisionsgjuterier som levererar monteringsfärdiga komponenter till flyg-, livsmedels-, gasturbin-, och maskinindustri. TPC Components har idag ca 60 anställda i Hallstahammar. TPC söker nu en kvalitets- och materialingenjör till kvalitetsavdelningen som består av 4 personer. Avdelningen arbetar med lab, vilket innebär analys av material för gjutning, oförstärande provning, mätning, certifikatutfärdande etc. En vik... Visa mer
TPC Components är ett av Europas ledande precisionsgjuterier som levererar monteringsfärdiga komponenter till flyg-, livsmedels-, gasturbin-, och maskinindustri. TPC Components har idag ca 60 anställda i Hallstahammar.
TPC söker nu en kvalitets- och materialingenjör till kvalitetsavdelningen som består av 4 personer. Avdelningen arbetar med lab, vilket innebär analys av material för gjutning, oförstärande provning, mätning, certifikatutfärdande etc. En viktig del för avdelningen är även kvalitetssäkring, reklamationer, förbättringsaktiviteter, revisionsverksamhet.

Arbetsuppgifter
· Ansvarig/skriva instruktioner för kvalitetskontroll, lab, material etc
· Ansvarig för processparametrar för kvalitet, lab, material etc
· Ansvarig för kundreklamationer, avvikeler, orsaksanalys, 8D
· Kommunicera avvikelser med kunder
· Internrevisioner
· Arbete med standarder
· Deltaga i riskanalyser
· Bidraga med felsökning
· Utfärda och godkänna certifikat
· Deltaga i möten
· Bidraga med god arbetsmiljö
· Stödja arbetskollegor
· Bidraga med bra kommunikation
· Bidraga till processutveckling, processkontroll och kostnadebesparing

Ansvarsområden
· Kundkommunikation
· Ansvarig för project inom metallurgi
· Ansvarig för lab och aktiviteter där
· Metallurgisk utvärdering och förbättringar
· Kontakt med kunder och leverantörer kring metallurgisk/teknisk och kvalitetsexpertis
· Ständiga förbättringar med andra avdelningar
· Kvalitetsingenjörsansvar
· Leda och driva SPC-process tillsammans med kvalitetschef
· Granskning och implementering av kundspecifika krav
· Certifieringsprocess
· Ansvarig för rutiner kring spårbarhet
· Ansvarig för avvikelser

Vem söker vi?
Vi söker dig som ha civilingenjörsutbildning inom metallurgi/materialvetenskap och har jobbat några år inom området. Du ska ha erfarenhet av materialanalys och intresse i att förstå metallers egenskaper. Erfarenhet av gjutning är meriterande. Erfarenhet av kvalitetsarbete ser vi som en viktig del i din bakgrund då detta blir en viktig del i det dagliga arbetet. Du ska kunna arbeta i team med dagliga interna och externa kundkontakter och därmed behöver du kunna uttrycka dig och ha god kommunikation både på svenska och engelska. Dina datorkunskaper ska vara goda.
Din personlighet ska vara ansvarstagande och drivande och du ska vara analytisk. Vi ser det viktigt att kunna samarbeta både internt och externt.
Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan! Visa mindre