Lediga jobb som Antikvarie i Hallstahammar

Se lediga jobb som Antikvarie i Hallstahammar. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Hallstahammar som finns hos arbetsgivaren.

Föremålsantikvarie till Västmanlands läns museum

Ansök    Jul 5    REGION VÄSTMANLAND    Antikvarie
Västmanlands läns museum söker en föremålsantikvarie som tillfälligt förstärker arbetsgruppen som jobbar med länsmuseets samlingar. Du kommer främst att arbeta inom det externfinansierade projektet Gömda och glömda gravmaterial i Västmanlands läns museums samlingar. Vi erbjuder ett varierande och utvecklande arbete där du får utrymme för din kreativitet och frihet att göra verklighet av goda idéer. Välkommen med din ansökan!   Arbetsuppgifter Rollen som ... Visa mer
Västmanlands läns museum söker en föremålsantikvarie som tillfälligt förstärker arbetsgruppen som jobbar med länsmuseets samlingar. Du kommer främst att arbeta inom det externfinansierade projektet Gömda och glömda gravmaterial i Västmanlands läns museums samlingar. Vi erbjuder ett varierande och utvecklande arbete där du får utrymme för din kreativitet och frihet att göra verklighet av goda idéer. Välkommen med din ansökan!

 

Arbetsuppgifter
Rollen som föremålsantikvarie är varierande. Du kommer att samarbeta nära en av museets föremålsantikvarier i huvudsak inom projektet Gömda och glömda gravmaterial i Västmanlands läns museums samlingar. I samråd med arbetsgrupp och chef har du frihet att själv planera hur du vill lägga upp din arbetsvecka och vilka uppgifter som ska prioriteras när, vilket gör att dina arbetsdagar kan se olika ut. Dina arbetsuppgifter kan ibland röra hela samlingen men har huvudfokus på det arkeologiska fyndmaterialet från äldre till yngre järnålder från Kolbäck, Hallstahammar, Säby, Romfartuna, Munktorp, Björskog samt Köping.

Du arbetar till exempel med vård, katalogisering, fotografering (vi har en fotostudio), publicerar poster på DigitaltMuseum, och kan komma att ha kontakt med andra institutioner, forskare, konstnärer, föreningar och allmänheten i din roll.

Du får vara kreativ i många av dina arbetsuppgifter, bland annat när det gäller att skriva underlag och hitta bilder till museets instagramkonto och vår hemsida i samarbete med vår kommunikatör. Eftersom vi har föremål i våra utställningar så innebär arbetsuppgifterna ibland att samarbeta med vår utställningsgrupp för att ta fram föremål och vårda de föremål som är i utställningarna.

 

Om arbetsplatsen
Västmanlands läns museum är en del av Region Västmanland och finns på Karlsgatan 2 i Västerås och på WestmannaArvet i Hallstahammar. Förmålsmagasinet där du utför många av dina arbetsuppgifter finns i Hallstahammar. Läs mer om Västmanlands läns museum här: https://www.vastmanlandslansmuseum.se/.

Museet driver delar av sin verksamhet i projektform och med externa medel. Just denna tjänst har möjliggjorts av ett bidrag från Riksantikvarieämbetet via Länsstyrelsen i Västmanlands län.

 

Kvalifikationer
Du som söker är utbildad föremålsantikvarie eller har en kandidatexamen där arkeologi ingår. Det är meriterande med en magisterexamen eller en masterexamen. Erfarenheter av föremålsvård, föremålsförvaring och föremålshantering är meriterande.

Vi ser positivt på kunskap om Västmanlands län och det är meriterande om din tidigare kunskap och erfarenhet har en inriktning mot osteologi. Vi ser även positivt på kunskaper i och erfarenhet av att arbeta med databasen Primus.

Detta är ett innehållsrikt och omväxlande arbete och du behöver vara flexibel och gilla att skifta mellan olika områden. Du arbetar bra med andra människor och har en god förmåga att anpassa din kommunikation till olika målgrupper. Du är strukturerad och systematisk när du jobbar, och kommer gärna med idéer som kan omsättas i nya spännande aktiviteter.

 

Anställningsvillkor
Tidsbegränsad anställning, 100 %, 5 månader. Tillträde 15 oktober 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort Hallstahammar. Om fackliga representanter som finns presenterade nedan är på semester så hänvisar vi till centrala fackliga organisationer (DIK centralt, tel 08-480 040 00, Vision centralt, tel 0771-44 00 00).

Välkommen med din ansökan senast 12 augusti
 

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Vi i Region Västmanland ansvarar för hälso-, sjuk- och tandvård för alla som bor i länet.
Vi jobbar också med allt från kollektivtrafik och kultur till näringslivsfrågor, utbildning och forskning. Tillsammans är vi 7 000 anställda, med 300 olika yrken, på tio orter.

Vi finns mitt i det som påverkar människors liv. Varje dag. Tillsammans drivs vi av att skapa ett bättre samhälle för alla som bor och verkar här.
Vi utvecklar och hittar nya lösningar för att möta människor – där dom är.
Det är så vi kan leva upp till våra uppdragsgivares och invånares högt ställda förväntningar.

Tillsammans gör vi skillnad. På riktigt. Visa mindre